hit counter

A mai napról

 • 2022. Június 25.
 • Rák a mai csillagjegy.
 • Ma Vilmos napja van.
 • A hét 6. napja.
 • Az év 25. hete.
 • A hónapnak 30 napja van.
 • Az év 175. napja.
 • Az év nem szökőév.
 • Napi bolygó:
 • Jupiter Jupiter
 • Napi ásvány:
 • Rubin Rubin
 • Tudtad-e?
 • Az asztrológia tudománya korban régebbre nyúlik vissza mint az asztronómia. Egykor az olyan híres természettudósok mint Galileo Galilei igenis komolyan alkalmazták az asztrológiát, valamint egyetemeken is tanították.
 • Hírlevél:
 • Feliratkozás

A horoszkóp és a horoszkóp teszt

„Isten útjai kifürkészhetetlenek.” - mondják. Ezt a tézist, azt hiszem el is fogadhatjuk, hiszen nem tudhatjuk biztosan, mi fog történni velünk holnap, a következő évben, vagy akár csak a következő percben. Életünk nagy részét sötétben tapogatózva járjuk és reménykedünk, hogy ránk találnak a kedvező lehetőségek, hogy Fortuna vagy Ámor a kegyeibe fogad bennünket. Az emberi természettől azonban távol áll a tétlen beletörődés, a jó szerencsébe és a kedvező fordulatokba vetett feltétlen bizalom. „Mindenki a maga szerencséjének kovácsa.” – mondják, és ez is milyen igaz. Képtelenek vagyunk ölbe tett kézzel ülni, valamiféle kinyilatkoztatásra várva, sorsunk szeszélyeinek kitéve. Igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy elhitessük magunkkal; a mi kezünkben van a kormányrúd. Gondolatainkat a jövő kérdései foglalkoztatják: Megtaláljuk-e az igaz szerelmet, a társat, aki egy életen át elkísér bennünket? Lesz-e megfelelő egzisztenciánk, hogy elegendő anyagi forrást biztosítsunk magunknak és szeretteinknek? A jelenben élünk, cselekedeteinket és gondolatainkat mégis a jövő határozza meg. De mit várhatunk a holnaptól?

Ugyan ezt a kérdést teszi fel az ember évszázadok óta. Bár túl vagyunk már néhány gazdasági válságon, a létbizonytalanság és a jövőbe vetett bizalmatlanság nem a 21. század találmánya. A jövő kifürkészése különböző praktikákkal szinte egy idős az emberiséggel. Az ősi egyiptomi és az ókori görög kultúrában igen nagy jelentőséget tulajdonítottak a csillagok állásának és komoly tudománya alakult ki annak kiderítésének, hogy miként befolyásolja életünket ezen égitestek együtt állása és mozgása. Az ókori Róma hadvezérei nem indultak háborúba, még madárjósaik meg nem kapták a kedvező égi jelet. De nem is kell az időben ilyen messzire mennünk, Kínában a mai napig nagy jelentőséget tulajdonítanak a csillagjegyeknek és azok sajátosságainak, olyannyira, hogy ez hatással van a családtervezésre is.

Bár a természettudósok a különböző jóslásokat és az asztrológiát valamiféle babonás szemfényvesztésnek tartják, az alap probléma – a jövő megismerése – őket ugyan úgy foglalkoztatja. Gondoljunk csak az időgép megalkotására tett számtalan kísérletre, vagy a különböző algoritmusokra, melyeket azért alkottak meg híres fizikusok és matematikusok, hogy általuk kiszámíthatóvá, kiszámolható váljon bizonyos események bekövetkezésének valószínűsége. Nem kell tehát szégyenkeznie annak, aki jósokhoz jár, kártyát vet vagy horoszkópokat olvas. A tudományos magazinok olvasóközönsége felvonja talán a szemöldökét, de a történelem mégsem őket igazolja.

Hiszünk vagy sem a jövő megismerhetőségében, nem engedhetjük meg magunknak az a luxust, hogy ne éljünk olyan lehetőségekkel, amelyek kész, konkrét és személyre szabott válaszokat kínálnak a bennünket foglalkoztató kérdésekre. Esélyt kell adnunk egy olyan szolgáltatásnak, mely hozzásegíthet bennünket ahhoz, hogy egy kiszámíthatóbb jövőn munkálkodhassunk. A kiszámíthatatlanság egyenlő a bizonytalansággal. Itt is megmutatkozik a magyar nyelv csodálatos kifejező ereje, hiszen a bizonytalanságból nem csak a bizonyosság hiányát, halljuk ki, hanem a biztonság hiányát is. A biztonság megteremtése, pedig nem csak az ember, hanem minden élőlény elsődleges célja.

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy olyan korban élhetünk, amikor már nem kell saját kezűleg, madarakat felboncolnunk, hogy belsőségeik kusza összevisszaságából olvassuk ki a válaszokat. Nekünk elegendő kitöltenünk egy horoszkóp tesztet, melyet szakértői elemzésnek vetnek alá. Ezek után személyre szabott válaszokat kapunk a bennünket érintő legfontosabb témakörökben. Hogy melyek ezek? A szerelem természetesen, melynek nevében Menelaosz is zászlót bontott, hogy visszaszerezze trójai Helénát. Érdekelhet még minket a karrier, hogy is ne érdekelne egy olyan recesszív korszakban, amikor ilyen nagyarányú a munkanélküliség. Talán éppen ennek az elemzésnek köszönhetjük majd, hogy a megfelelő helyen leszünk a megfelelő időben, hiszen gyakran tényleg csak egy kicsi bíztatásra, egy apró sugallatra várunk. Miért ne lehetne éppen ez az a sugallat? Fontos a szerelem és fontos a karrier, de ne feledkezzünk meg a leglényegesebbről, amely nélkül mit sem érnek az előbbiek, az egészségünkről. Igyekszünk vigyázni magunkra és megőrizni az erőnlétünket, egy olyan környezetben, amely tele van rákkeltő sugárzással, mesterséges ételekkel, allergén anyagokkal. Ez a feladat egyre nehezebb, ezért nem árt, ha van segítségünk, ha van egy jó tanácsadónk, aki előre figyelmeztet, hogy mire kell jobban odafigyelnünk, mely helyeket ajánlatos elkerülnünk és milyen plusz terhelésre kell esetlegesen felkészülnünk. Ezek mellett persze nem árthat, ha alkalom adtán a szerencse is mellénk szegődik, a tesztet kitöltők erre vonatkozóan is kapnak útmutatást. Bármit tartogasson is a jövő, jót vagy rosszat, könnyebb azt megosztani, vagy elviselni, ha az ember nincs egyedül. Az egyén nem független, a család, hozzátartozók és barátok szövevényes hálójában éli a mindennapjait. Ezek a szálak olyan szorosan fonódnak össze, hogy hatásuk egymásra, szinte kézzel fogható. Éppen ezért a kapott válaszok szerves részét képezik a kapcsolatainkban várható változások bemutatása is.

Ezekkel a válaszokkal felvértezve bizakodóbban tekinthetünk a jövőbe, hiszen lehetőségünk lesz felkészülni rá, amely által jelentősen megnő a cselekvési szabadságunk. Ha eddig egy kedvező jelre vártunk, hogy megszólítsuk a kiszemeltet, vagy igent mondjuk egy állás ajánlatra, akkor adjuk meg az esélyt, hogy ez legyen az a jel. Egy kicsi előre tekintés, egy apró bíztatás, néha csak ennyi kell, hogy meg merjünk lépni dolgokat, és hogy azok a bizonyos utak ne legyenek annyira kifürkészhetetlenek.

Vélemények

Kovács Lili
Kovács Lili (23 éves)

A szkeptikus hozzáálásomat szerettem volna megerősíteni ezzel a teszttel. Elhihetik nekem, hogy igen nagyot csalódtam, amikor a jóslatok sorra kezdtek valóra válni. Szinte félelmetes, hogy ennyire meg van írva a sorsunk a csillagokban.

Vízöntő, Nyíregyháza
Novothy Emőke
Novothy Emőke (28 éves)

Nekem a hobbim a horoszkóp és az asztrológia. Napi szinten foglalkozok vele, de ehhez a teszthez hasonlóan jót még eddig nem nagyon találtam.

Nyilas, Budapest
Hatvani Klaudia
Hatvani Klaudia (39 éves)

Ha ez a teszt nem lett volna, a sikeres karrieremet sem tudtam volna elindítani akkor amikor a legmegfelelőbb és ezért én mindig is hálás leszek. Köszönöm!

Bak, Szigethalom
Google+:

 • AstroTarot