hit counter

A mai napról

 • 2022. Június 25.
 • Rák a mai csillagjegy.
 • Ma Vilmos napja van.
 • A hét 6. napja.
 • Az év 25. hete.
 • A hónapnak 30 napja van.
 • Az év 175. napja.
 • Az év nem szökőév.
 • Napi bolygó:
 • Jupiter Jupiter
 • Napi ásvány:
 • Rubin Rubin
 • Tudtad-e?
 • Az asztrológusok szerint az emberre ugyanolyan hatással van a hold, mint az óceánokra. Ez nem is véletlen, hiszen az emberi test 75%-a vízből tevődik össze. Ezzel is magyarázhatóak a hangulatunk ingadozásai.
 • Hírlevél:
 • Feliratkozás

Csillagjegyek

Nem ismerek senkit, akit hidegen hagyna a csillagokkal teleszórt éjszakai égbolt látványa. Sok olyan természeti jelenség van, az egyszerű hóeséstől az éjszaki fényig, amely képes ideig óráig magával ragadni a figyelmünket, de talán egyik sem olyan rabul ejtő, misztikus és varázslatos, mint a Földet körülvevő ragyogó bolygórengeteg. A felettünk terpeszkedő végtelen égbolt alatt különös érzések kerítik hatalmába az embert, hiszen olyan dolgokkal kénytelen szembesülni, ami természetétől fogva idegen tőle. Egyszerre találjuk szembe magunkat a végtelenséggel és az időtlenséggel, melyek nem lehetnek sajátjai az emberi létezésnek. Önnön végességünk szemben a végtelennel. Valószínűleg ugyan ezek a gondolatok kavarogtak az ókori emberek fejében is, miközben igyekezték megfigyelni és megérteni az égbolt jelenségeit. A csillagok tanulmányozása a régebbi civilizációkban elsősorban a papság, vagy a mindenkori uralkodó osztály privilégiuma volt. Szükség volt ezekre a tanulmányokra, hiszen a mezőgazdasági munkálatok és az öntözéses gazdálkodás megszervezése nem képzelhető el csillagászati ismeretek nélkül. Pontos műszerek és távcsövek híján, csak a saját és elődeik megfigyelésére hagyatkozhattak, ám így is meglepően pontos következtetésekre jutottak. Mégis akadtak hézagok, melyeket féltudományos, misztikus ismeretekkel töltöttek fel. Így alakult ki az asztrológia.

Az alapgondolat, hogy a csillagok és bolygók állása valamiféleképpen kihat az életünkre, Hermész Triszmegisztosz nevéhez kapcsolódik. Ő úgy vélte, – leegyszerűsítve - hogy a lenti dolgok tükörképei a fentieknek és fordítva. Ez a gondolat nem áll olyan távol a mi keresztény kultúránktól sem, gondoljunk csak a „miképpen a mennyben úgy a földön is” imádság részletre. Hozzá kell tegyem, hogy ezt a hipotézist semmiféle tudományos bizonyíték nem támasztja alá. A bolygók mozgása és együtt állása nem gyakorol ránk érezhető hatást, kivéve a Napot és Holdat, de azok hatása is inkább a közérzetünkben mutatkozik meg és nem a sorsunkban. Az pedig, hogy a mi életünk hatással lenne a csillagokra szinte elképzelhetetlen. Végeztek ugyan néhány kétes értékű kutatást, amely a csillagjegyek hatását vizsgálta az emberi természetre, de ezek nem alkalmasak arra, hogy eldöntsék a kérdést. Mindezek ellenére szinte mindenkinek van valamiféle ismerete a horoszkópokról, és a saját csillagjegyéről. Az asztrológia, akár hiszünk benne, akár nem, része a mindennapi életünknek. Nincs olyan napilap, amelynek ne lenne ilyen témájú rovata. Ezek elsődleges célja természetesen inkább az olvasottság növelése és nem a hitelesség, de mindenesetre ott vannak, és mi elolvassuk őket. A napilapok mellett az internet is kimeríthetetlen forrása az ezoterikus ismereteknek. A bőség zavarával kell szembe néznünk, ha komolyabban utána szeretnénk olvasni az asztrológiának úgy általában, vagy a saját személyes horoszkópunknak. Oldalak tucatjait találjuk, amelyek erre a témára szakosodtak, ezeket átolvasva igyekszem bemutatni a csillagjegyek azon sajátosságait, melyekben a legtöbb, magát szakértőnek mondó oldal egyet ért.

Az általunk leggyakrabban használt és leginkább elterjedt horoszkóp az európai horoszkóp, amely 12 állatövi jegyre bontja az évet. Emellett ismerhetjük és használhatjuk még a kínai horoszkópot, fás, virágos, kelta, azték… horoszkópokat, hiszen minden kultúrának megvolt a saját elképzelése és kidolgozott rendszere arra vonatkozólag, hogy miként hat a sorsunkra a bolygók állása a születésünk pillanatában.

Bak (12.22-01.19)

Hírességek, akik a bak jegyében születtek: Johannes Kepler, Nostradamus, Jude Law, Julia Ormond

Bak horoszkóp

Uralkodó bolygójának a Szaturnusznak köszönhetően sok megpróbáltatást tartogat számra az élet, melyek akár már a korai gyermekkorban elkezdődhetnek. Az állandó próbatételek és kihívások gyanakvóvá, sőt pesszimistává tehetik. Ez kihatással van a társas kapcsolataira is. Rendszerint bizalmatlan, és tartózkodó. Mások szemében emiatt konzervatívnak és túlontúl merevnek tűnhet. Érzelmeit rendszerint magában tartja, ám az érzések nem kimutatása nem jelenti azok hiányát. A bak odaadó és hűséges társ, nem hajlamos az elragadtatásra és nagy érzelmi megnyilvánulásokra. Ideális társa annak, aki az egyszerű, letisztult gesztusokat és érzelmeket kedveli. A folytonos küzdelem megedzi, könnyedén vesz olyan akadályokat, amely más jegyben születetteket összeroppantana. A lételemévé is válhat a kihívás és azok leküzdése, azért a monoton munka nem igazán való neki. Változatosságra és megoldandó feladatokra vágyik, nem ritka, hogy szabadidejében extrém sportokat űz. Kitartása és képességre az újrakezdésre példaértékű.

Vízöntő (01.20- 02.18)

Hírességek, akik a vízöntő jegyében születtek: Abraham Lincoln, Charles Darwin, John Travolta, Jennifer Aniston

Vízöntő horoszkóp

Egy igazi újító, akinek fantáziáját és lendületét semmi nem korlátozhatja. A jegy eleme a levegő, ez a légies könnyedség jellemzi az élet minden területén. Kellő támogatással szinte szárnyakat növeszt, lelkesedése mindenkit magával ragad. Nélkülözhetetlen tagja lehet egy kreatív csapatnak, hiszen sosem fogy ki az új ötletekből. Uralkodó bolygója a Szaturnusz, a jegy szülötteiből sorra kerülnek ki a feltalálók, írók és művészek, kreativitásuk irigylésre méltó. A szárnyalás és szabadság iránti vágyuk igen erős, nehezen tolerálják a hierarchiát és a kötöttségeket. Inkább főnöknek, semmint beosztottnak valók, bár elegendő mozgástérben abszolút alkalmasak önálló munkavégzésre, ugyanakkor sugárzó lelkesedése miatt bármely kollektíva szívesen befogadja. Kapcsolataiban is igényli a változatosságot, ezért hajlamos a felszínes ismerkedésekre, futó kalandokra. Olyan társ mellett képes tartósan megmaradni, aki képes újra és újra meglepni őt, és nem korlátozza túlzottan a szabadságát. Egy ilyen társ mellett képes a mély és tartós érzelmek kialakítására.

Halak (02.18-03.20)

Hírességek, akik a halak jegyében születtek: Kurt Cobain, Elizabeth Taylor, Liza Minelli, Albert Einstein

Halak horoszkóp

A vízöntőhöz hasonlóan kedveli a művészeteket, melyekben szívesen kipróbálja magát. Ezekben nem szárnyaló tehetsége, hanem kifinomult szépérzéke segíti. A finomság, érzékenység, érzelmesség a legjellemzőbb tulajdonságai. A halak nagyon romantikus, empatikus és önzetlen. Nem árt, ha olyan szakmát választ, amelyben emberekkel tud foglalkozni. Kedveli a nyüzsgést, annak ellenére, hogy szívesen marad a háttérben. Remekül boldogul szociális területen, gyakran vállal önkéntes munkát. Mivel hajlamos a nagy, sodró lendületű érzelmekre a negatívumok és a kudarcok rendkívül megviselik. Nehezen viseli a kritikát, és egy-egy kudarc után csak lassan képes összeszedni magát. Mivel nem erénye az önmérséklet, ilyenkor alkoholizmusba menekülhet. Igényli maga körül a szépet és a kiegyensúlyozottságot. Társas kapcsolataiban is erre törekszik. Igazi otthonteremtő. Alapeleme a víz és uralkodó bolygója a Neptunusz valamint a Jupiter, emiatt még inkább vonzzák a vizes élőhelyek. Számára a nyaralás csakis egy tó vagy a tenger partján képzelhető el.

Kos (03.21-04.19)

Hírességek, akik a kos jegyében születtek: Celine Dion, Marlon Brando, Victoria Beckham, Alec Baldwin

Kos horoszkóp

A jegy elnevezése ritkán olyan beszédes, mint a kos esetében, aki névadójához hasonlóan képes fejjel menni a falnak, kapukat betörni és tabukat döngetni. Uralkodó bolygója a Mars. Tüzes, határozott férfias jegy. A tűz lobogása és a rohanás a lételeme, emiatt rendkívül dinamikus, ami már gyermekkorban megmutatkozik. Igazi örökmozgó. Ő lesz az a gyerek, akin a legtöbb a kék zöld folt és a sérülés. Kedveli a veszélyhelyzeteket, de nem mindig képes felmérni az erőviszonyokat. Provokatív és autoriter természet, nem tűri az ellentmondást, ezért élete konfliktusok és viták sorozata, amelyek verekedéssé is fajulhatnak. Ezekből nem mindig kerül ki győztesen, ám ez nem szegi kedvét, azonnal talpra áll és új kihívásokat, új célokat keres. Barátainak és elsősorban párjának határtalan türelemre és toleranciára van szüksége. Társa olyan személy lehet, aki alkalmazkodó és jól tűri, ha irányítani próbálják. Robbanékonyságának köszönhetően tehetséges sportoló válhat belőle. A mozgás egyébként is fontos a számára, hiszen állandó energiatúltengésben szenved, amelyet valahogyan le kell vezetnie. Kedveli a teljesítményorientált munkákat, remek csapatvezető és stratéga válhat belőle.

Bika (04.20-05.20)

Hírességek, akik a bika jegyében születtek: Salvador Dali, Renee Zellweger, George Lucas, David Beckham

Bika horoszkóp

Uralkodó bolygója a Vénusz, eleme pedig a föld, amelynek tulajdonságai rendkívüli módon jellemzik a bikát. Stabilitásra törekszik, és nem kedveli a változatosságot. Ez az élet minden területére igaz. Egy életre választ magának társat, hisz a sírig tartó házasságban és az állandóságban. Barátait és társait alaposan megválogatja, nehezen enged a közelébe bárkit is, de még nehezebben engedi el azt, akit egyszer a szívébe zárt. Ugyan ilyen nehezen válik meg a régi dolgaitól, évekig képes őrizgetni jelentéktelennek tűnő apróságokat. Igazi gyűjtögető. Kedveli az antikvitást és a fényűzést, ezért otthona avíttnak és túlzsúfoltnak tűnhet. Nehezen barátkozik meg az újdonságokkal, a modern technika vívmányait nem neki találták ki. Véleménye mellett a végsőkig kiáll, emiatt környezete gyakran keményfejűnek vagy csökönyösnek tartja. Mivel eleme a föld, fontosak számára az anyagi dolgok, az anyagi javak. Ennek megteremtése érdekében sok mindenre hajlandó, akár érdekházasságot is köt. A fényűzéshez hozzá tartozik a jó italok és jó ételek szeretete, egészen a szélsőségekig. A bika igazi ínyenc, kiváló szakács vagy cukrász válhat belőle.

Ikrek (05.21-06.21)

Hírességek, akik az ikrek jegyében születtek: Thomas Mann, J. F. Kennedy, Johnny Depp, Marylin Monroe

Ikrek horoszkóp

Kettős jegy lévén az ikrek igen változékony, mondhatni instabil. Képtelen egy helyben maradni, megállapodni. Kíváncsisága folyton újabb és újabb dolgokba hajszolja, amiket aztán ritkán fejez be. Minden érdekli, információ éhsége kielégíthetetlen. Ismeretei azonban felszínesek maradnak, hiszen nincs ideje a dolgok mélyére ásni, érdeklődését hamar elveszti. Nem képes huzamosabb ideig egy dologra koncentrálni, a monotónia a végzete. Emberek között, mozgásban érzi igazán elemében magát, azért kiváló idegenvezető vagy tolmács válhat belőle. Kettőssége miatt hajlamos a szélsőségekre, percek alatt képes eufóriából apátiába süllyedni. Hangulatingadozásai miatt nehezen követhető és kiszámíthatatlan a környezete számára, akiknek különleges rugalmasságra van szüksége, ha lépést akarnak tartani az ikrekkel. Kapcsolata, akár az ismeretei felszínesek, kiterjedt baráti köre ellenére csak igen kevés embert enged közel magához. Eleme a levegő és alkata gyakran nyúlánk, járása könnyed és légies. Kreativitása igen nagy, melyet különböző művészeti ágakban élhet ki, magával ragadja ez a bohém könnyed világ. Uralkodó bolygója a Merkúr, ami intelligenssé és érdeklődővé teszi, könnyen és gyorsan tanul, de szertelensége miatt megerőltető számára egy komolyabb kutatómunka.

Rák (06.22-07.22)

Hírességek, akik a rák jegyében születtek: Meryl Streep, Herrison Ford, Pamela Anderson, Robin Williams

Rák horoszkóp

Akár az igazi rák, a jegy szülötte is páncélt visel, mely mögé a legkisebb kellemetlenség vélt, vagy valós sérelem hatására azonnal visszavonul. Rendkívül érzékeny, vigyáz az érzelmeire, igyekszik nem kiszolgáltatni önmagát, ezért roppant nehéz a bizalmába férkőzni. Ez a mimóza lelkület a rák férfira ugyan úgy igaz, mint a nőre. Akaratunkon kívül is megbánthatjuk, sérelmeit magába folytja, inkább elvonul a sebeit nyalogatni. Családjával szemben rendkívül gondoskodó, otthona igazi családi fészek és a konyhában is remekül megállja a helyét. Nem kedveli túlzottan a társaságot, ennek ellenére remek házigazda és szórakoztató beszélgető partner. Önmagára és otthonára nagyon igényes, de gyakran eluralkodik rajta a gyűjtő szenvedély, ami zsúfoltság és rendetlenség benyomását kelti. Kedveli a régiségeket ezért egy múzeumi vagy egy galériai állás igazán testhez álló a számára. Legyen szó férfiról vagy nőről, öltözékét mindig a legnagyobb gonddal válogatja össze. Bolygója a Hold, eleme pedig a víz. Fontos számára az összhang, a rendezett megjelenés.

Oroszlán (07.23-08.22)

Hírességek, akik az oroszlán jegyében születtek: Napóleon, George Bernard Shaw, Emily Brontë, Alfred Hitchcock

Oroszlán horoszkóp

Az oroszlán nem hoz szégyent uralkodó bolygójára, ragyogó, akár a Nap. Uralkodásra és körülrajongásra termett, amit külsejével és teljesítményével igyekszik kivívni. Ruhatárát nagy gonddal válogatja össze és különösen ügyel az alakjára, amit rendszeres edzéssel vagy sporttal tart karban. Versengő természete hozzásegíti a kiváló sportteljesítményekhez, imád mások fölé kerekedni. Magabiztossága és lelkesedése ragályos, mások szívesen követik vagy utánozzák, ezért alkalmas a tanári pályára, de könnyen lehet belőle a következő divat diktátor is. Hiúsága és egészséges exhibicionizmusa mellett az oroszlán igen nagylelkű és jószívű, szívesen áldoz jótékonykodásra, de ritkán marad névtelen jótevő. Eleme a tűz, amely kihat temperamentumára. Kiáll amellett, amiben hisz, véleményét sosem rejti véka alá, és ezt az őszinteséget környezetétől is elvárja. Hajlamos elragadtatni magát és meglehetősen hirtelen haragú. Ilyenkor akaratlanul is megbánhatja a hozzá közel állókat. Ám ilyenkor sem a rosszindulat, hanem az őszinteség vezérli. Nagylelkűségéhez nagyvonalúság is párosul, bőkezűen bánik a pénzzel, amit szívesen forgat különböző szerencsejátékokba.

Szűz (08.23-09.22)

Hírességek, akik a szűz jegyben születtek: Széchenyi István, Szent Györgyi Albert, Agatha Christie, Ingrid Bergman

Szűz horoszkóp

Legjellemzőbb vonása a precizitás és a minden részletre kiterjedő pedantéria. Nagy munkabírású és mindig pontos. Ideális beosztott ám kritikus természete miatt nem éppen ideális munkatárs. Saját munkamódszerét igyekszik másokon is számon kérni, és kíméletlenül kritizál bármit, ami ettől eltér. Környezetével sem kíméletesebb, ami a szívén az a száján, nehéz megfelelni az elvárásainak. Otthonát akkurátus rendben tartja, mindennek megvan a maga helye, a rendezetlenség elviselhetetlen a számára. Olyannyira törekszik a tökéletességre, hogy gyakran elveszik a részletekben, nem látja a fától az erdőt. Mivel föld jegy, jellemző rá a racionalitás és a materializmus. Minden, ami kézzel fogható, tudományos, bizonyított az elfogadható, ami ezeken kívül esik, az humbug és szemfényvesztés. Nem igazán pártolja a művészeteket, inkább a gyakorlati dolgokban hisz. Ami nem praktikus vagy célorientált azt felesleges időpocsékolásnak tartja. Figyelme lankadatlan, még a munkájára koncentrál. Nagy türelmet és akár némi kézügyességet igénylő munka való neki. Uralkodó bolygója a Merkúr.

Mérleg (09.23-10.22)

Hírességek, akik a mérleg jegyében születtek: Brigitte Bardot, Catherine Deneuve, Roger Moore, Romy Schneider

Mérleg

Jellemző tulajdonsága az egyensúlyozás, egyensúlyra törekvés, ennek köszönhető kiváló diplomácia érzéke. Ugyanakkor konfliktus kerülése is, valamint képessége a kifogások gyártása, melyekkel elkerülheti a számára kellemetlen helyzeteket. Eleme a levegő, már abból adódóan is könnyed, légies. Uralkodó bolygója a Vénusz, ami még inkább érzékivé és finommá teszi. Ösztönösen vonzódik is ezekhez a dolgokhoz, a kellemes zenéhez, bársonyos anyagokhoz, ínyenc ételekhez. Könnyen megszokja a luxust, a szép ékszereket és a kényeztetést, az utóbbira különösen nagy szüksége van, ahogy mások elismerésére is. Bensőjében folyamatos harc és bizonytalanság dúl, ám ezt gondosan rejtegeti a külvilág elöl. Mások véleményében keres önigazulást, emiatt rendkívül fontos számára mások véleménye. Bizonytalansága miatt könnyen befolyásolható, megingatható. Olyan munka való neki, ahol szép dolgokkal veheti körül magát. Szívesen mozog színházi körökben, lehet belőle lakberendező vagy virágkötő. Érzelmeiben hajlamos a túlzásokra, a lángoló szenvedélyekre és nagy szerelmekre.

Skorpió (10.23-11.21)

Hírességek, akik a skorpió jegyében születtek: Ady Endre, Marie Antoinette, Indira Gandhi, Pablo Picasso

Skorpió horoszkóp

Akár névadója a jegy szülötte is szívós, kitartása nem ismer határokat. Gyakran tűnik úgy, hogy túl nagy fába vágja a fejszéjét, de az esetek többségében legyűri a legnehezebb akadályokat is. Ebben segíti őt hihetetlen önbizalma, amit uralkodó bolygóinak a Marsnak és a Plútónak köszönhet. Megjelenése erőt sugárzó, szinte hipnotikus, vezető szerepét a társaságban senki nem kérdőjelezi meg. Kiválóan képes vezetni bármilyen kollektívát. Kedveli a kihívásokat és az újdonságokat. Ez szerelmi életére is igaz. Szenvedélyes szerető, de a hűség nem az ő asztala. Kalandvágya és a hódítás izgalma újabb és újabb trófeák begyűjtésére sarkallja, még párjától feltétlen hűséget és odaadást vár. A hódítás a vérében van, hiszen kimagaslóan intelligens, remek beszélgető partner, figyelmes és érdeklődő. Gyors észjárásával és problémamegoldó képességével szép ívű tudományos karriert futhat be.

Nyilas(11.22-12.21)

Hírességek, akik a nyilas jegyében születtek: Bólyai János, Steven Spielberg, Walt Disney, Woody Allen

Nyilas horoszkóp

Eleme a tűz és mintha ez a tűz benne is lobogna. Állandóan tele van energiával és jókedvvel. Ez vonzza a társaságot, széles baráti körrel rendelkezik, és szívesen is tölti velük az idejét. Párja csakis olyasvalaki lehet, aki képes tolerálni az állandó távollétet és dorbézolást. Az idővel állandóan hadilábon áll, folyton elkésik, képtelen beosztani az idejét, éppen ezért sohasem fogy ki a kifogásokból. Ezekre azért is nagy szüksége van, mert ritkán vállal felelősséget bármiért is, igyekszik azt inkább másokra terelni. A Jupiter hatása miatt természete változékony, szabadságvágya pedig határtalan. Csak igazán kötöttségektől mentes társas kapcsolatban érzi jól magát. Nem kimondottan családcentrikus, bár jókedve és vidámsága miatt kedveli a gyerektársaság. Kapcsolataiban szókimondó és őszinte, ezzel akaratán kívül megbánthat másokat. Mivel alapvetően pozitív a szemlélete szinte bármilyen munkát elvállalhat, mindenben megtalálja a számítását és képes azt a saját javára fordítani.

Vélemények

Kovács Lili
Kovács Lili (23 éves)

A szkeptikus hozzáálásomat szerettem volna megerősíteni ezzel a teszttel. Elhihetik nekem, hogy igen nagyot csalódtam, amikor a jóslatok sorra kezdtek valóra válni. Szinte félelmetes, hogy ennyire meg van írva a sorsunk a csillagokban.

Vízöntő, Nyíregyháza
Novothy Emőke
Novothy Emőke (28 éves)

Nekem a hobbim a horoszkóp és az asztrológia. Napi szinten foglalkozok vele, de ehhez a teszthez hasonlóan jót még eddig nem nagyon találtam.

Nyilas, Budapest
Hatvani Klaudia
Hatvani Klaudia (39 éves)

Ha ez a teszt nem lett volna, a sikeres karrieremet sem tudtam volna elindítani akkor amikor a legmegfelelőbb és ezért én mindig is hálás leszek. Köszönöm!

Bak, Szigethalom
Google+:

 • AstroTarot